Dualshock 4 thumbstick tearing, zo opgelost

Door Godjira op donderdag 4 september 2014 20:03 - Reacties (4)
Categorie: Playstation, Views: 4.435

Al zeker drie keer heb ik mijn Dualshock 4 controller moeten laten omruilen in de garantie periode vanwege kapotte thumbsticks, zoals vele van ons waarschijnlijk wel hebben meegemaakt, al dan niet meerdere malen.

Zelf werd ik er helemaal gek van en begon zelfs voorzichtiger (niet dat ik dat daarvoor niet was), maar geforceerd, te worden met het gebruik van m'n Dualshock 4 controllers. Dat speelt niet lekker en dus wilde ik een permanente oplossing. Sony lijkt het probleem namelijk nog steeds niet toe te geven, maar de gebruikte materialen zijn van slechte kwaliteit. Lees het internet er maar op na en vrij snel is duidelijk dat dit niet bij maar een klein aantal gebruikers gebeurt.

Dus, ik ben gaan zoeken naar een oplossing, en die heb ik gevonden. En wat voor een... vind mijn Dualshock 4 controllers beter dan het origineel!

Dit alles m.b.v. zeer mooie (mijn mening ten minste) aluminium thumbsticks die de originele thumbsticks volledig vervangen. Dus geen cover, maar echt volledig nieuwe thumbsticks :).

Hieronder foto's:

DS4_Thumbsticks

DS4_With_Thumbsticks

Deze sticks heb ik via Ebay gekocht. Ik zal geen links plaatsen naar de winkel die ze verkoopt, maar even zoeken op Dualshock 4 Thumbsticks en je komt een heel eind. Heb ze ook op Amazon gevonden, maar daarbij werd helaas steeds gemeld dat het product niet buiten het desbetreffende land geleverd kon worden.

De Thumbsticks vind ik een verademing vergelijken met de originele Thumbsticks, maar dat is natuurlijk puur persoonlijke voorkeur.

Op Youtube kun je bijvoorbeeld dit filmpje gebruiken als je hulp nodig hebt bij het open maken van de Dualshock 4 controller. Het is niet moeilijk, maar er zijn een aantal kleine aandachtspunten wanneer je eraan begint. Overigens zit er geen schroefje onder de sticker achterop de DS4.

Digitale aankoop... of niet?

Door Godjira op maandag 25 augustus 2014 15:07 - Reacties (38)
Categorie: Playstation, Views: 17.372

Games, ik speel ze al sinds m'n achtste (of zo ;) ). Van gamen ontspan ik, meestal, soms wekken games enkel frustraties op natuurlijk. PC- en Playstation games speel ik het meeste, maar heel soms ook op de iPad of iPhone.

Enige tijd geleden dacht ik: "kom, ik bestel The Last of Us: Remastered via PSN". Zo gedacht, zo gedaan. De game besteld via PSN, bleek ik deze echt pas de nacht van de release te kunnen spelen... dit is bij het fysiek aanschaffen van de game vaak al een dag of twee ervoor (meestal alleen Single Player, want vaak werken de online features dan nog niet). Nou goed, daar kan ik me nog overheen zetten, maar vond het al wel een kleine domper. Eenmaal gedownload, kon ik heerlijk gamen. Wat een spel, en wel degelijk mooier dan de PS3 versie van de game.

Dit was een redelijk goede ervaring... dus ik deed hetzelfde met Diablo III - Ultimate Evil Edition. Netjes gedownload, wederom echt pas de nacht van de release dag zelf, maar goed... wel de volle pond voor betaald, namelijk €69,99, waar de game bij de meeste (fysieke)winkels zo rond de €65 kost. Dit laatste vind ik al een vreemd fenomeen... een digitale game, waarbij je als uitgever dus niet de lasten van distributie-, druk-, etc. kosten hebt. Je zou dus verwachten dat de game online minder geld hoeft te kosten, maar neen, je betaalt het volle pond.

Een enorm groot voordeel van deze digitale aankoop vind ik dan weer wel het feit dat je de games niet meer fysiek in de drive hoeft te stoppen. Digitaal gedownloade games kun je gewoon starten, zonder "van je luie reet af" te hoeven komen.

Nou zijn er ook nadelen natuurlijk, waarbij de voornaamste is dat de uitgever/verkoper (in dit geval dus Sony) zich het recht behoudt de licentie, want dat is wat je feitelijk aanschaft, te deactiveren. Nou vraag ik me af hoe vaak zoiets in de praktijk voor komt, maar dat het kan alleen al is wel een nadeel.
Bij een game op disc zou men hoogstens kunnen stoppen met supporten van online features en het niet langer uitbrengen van updates voor de game, maar de game zelf kun je gewoon, zoals gekocht op disc, blijven spelen.

Zelf zit ik dus een beetje in een dilemma... wel of niet doorgaan met digitaal aanschaffen van games. Zoals gezegd vind ik het niet zo'n groot probleem dat ik de game niet een dag/twee dagen voor release al in huis heb. Grootste nadeel is de prijs, maar weegt dat op tegen het gemak van games spelen (zonder te hoeven wisselen van disc)? Tja... en toen?

[edit/update]
Heb inmiddels Destiny ook maar vooruitbesteld op Playstation Network. Ben toch wel gecharmeerd van het gewoon op HDD hebben van de game, zonder van schijf te hoeven wisselen. Het is een stukje extra eenvoud, of luxe, die ik zelf toch wel doorslaggevend vind. Ook Assassin's Creed: Unity ga ik digitaal kopen via Playstation Network.