Dualshock 4 thumbstick tearing, zo opgelost

Door Godjira op donderdag 4 september 2014 20:03 - Reacties (4)
Categorie: Playstation, Views: 3.534

Al zeker drie keer heb ik mijn Dualshock 4 controller moeten laten omruilen in de garantie periode vanwege kapotte thumbsticks, zoals vele van ons waarschijnlijk wel hebben meegemaakt, al dan niet meerdere malen.

Zelf werd ik er helemaal gek van en begon zelfs voorzichtiger (niet dat ik dat daarvoor niet was), maar geforceerd, te worden met het gebruik van m'n Dualshock 4 controllers. Dat speelt niet lekker en dus wilde ik een permanente oplossing. Sony lijkt het probleem namelijk nog steeds niet toe te geven, maar de gebruikte materialen zijn van slechte kwaliteit. Lees het internet er maar op na en vrij snel is duidelijk dat dit niet bij maar een klein aantal gebruikers gebeurt.

Dus, ik ben gaan zoeken naar een oplossing, en die heb ik gevonden. En wat voor een... vind mijn Dualshock 4 controllers beter dan het origineel!

Dit alles m.b.v. zeer mooie (mijn mening ten minste) aluminium thumbsticks die de originele thumbsticks volledig vervangen. Dus geen cover, maar echt volledig nieuwe thumbsticks :).

Hieronder foto's:

DS4_Thumbsticks

DS4_With_Thumbsticks

Deze sticks heb ik via Ebay gekocht. Ik zal geen links plaatsen naar de winkel die ze verkoopt, maar even zoeken op Dualshock 4 Thumbsticks en je komt een heel eind. Heb ze ook op Amazon gevonden, maar daarbij werd helaas steeds gemeld dat het product niet buiten het desbetreffende land geleverd kon worden.

De Thumbsticks vind ik een verademing vergelijken met de originele Thumbsticks, maar dat is natuurlijk puur persoonlijke voorkeur.

Op Youtube kun je bijvoorbeeld dit filmpje gebruiken als je hulp nodig hebt bij het open maken van de Dualshock 4 controller. Het is niet moeilijk, maar er zijn een aantal kleine aandachtspunten wanneer je eraan begint. Overigens zit er geen schroefje onder de sticker achterop de DS4.

Volgende: Digitale aankoop... of niet? 08-'14 Digitale aankoop... of niet?

Reacties


Door Tweakers user rhodium, zaterdag 6 september 2014 14:04

Ik zelf heb nog geen problemen gehad met de thumbsticks, wel met de trickers achterop... eerst begon de linker te kraken en daarna de rechter en nu blijven ze soms ingedrukt staan. Je zou vermoeden dat het vuil is, maar mijn afgeragde ps3 controllers vertonen dit niet.

Jammer dat ze zo slecht zijn, goedkoop zijn ze ook weer niet :|. Tevens heb ik die thumbsticks ook besteld, vind het qua design ook een stuk toffer eruit zien.

Door Tweakers user Godjira, maandag 8 september 2014 08:42

rhodium schreef op zaterdag 06 september 2014 @ 14:04:
Ik zelf heb nog geen problemen gehad met de thumbsticks, wel met de trickers achterop... eerst begon de linker te kraken en daarna de rechter en nu blijven ze soms ingedrukt staan. Je zou vermoeden dat het vuil is, maar mijn afgeragde ps3 controllers vertonen dit niet.

Jammer dat ze zo slecht zijn, goedkoop zijn ze ook weer niet :|. Tevens heb ik die thumbsticks ook besteld, vind het qua design ook een stuk toffer eruit zien.
Met de triggers heb ik 1x een probleem(pje) gehad. Bij een van mijn controllers piepte deze al vanuit de verpakking. Beetje WD40 gebruikt en opgelost was het, maar de thumbsticks zijn tot nog toe het grootste probleem, na enkele weken begonnen deze al te slijten, en dan ben ik niet eens een dusdanig fanatieke gamer dat ik 6+ uur per dag aan het gamen ben :(

Door Tweakers user RadioKies, maandag 8 september 2014 12:17

"Al zeker drie keer heb ik mijn Dualshock 4 controller moeten laten omruilen in de garantie periode vanwege kapotte thumbsticks".
Heb je hele zure vingers, of zijn de PS controllers echt zo crap geworden na de PS2?

Door Tweakers user Godjira, maandag 8 september 2014 12:24

RadioKies schreef op maandag 08 september 2014 @ 12:17:
"Al zeker drie keer heb ik mijn Dualshock 4 controller moeten laten omruilen in de garantie periode vanwege kapotte thumbsticks".
Heb je hele zure vingers, of zijn de PS controllers echt zo crap geworden na de PS2?
Euh, nee :P
Het is een algemeen bekend probleem. De Nedgame geeft het ook toe, ze krijgen regelmatig DS4 controllers retour van klanten. De medewerker zelf had er al zeker zes versleten gaf hij aan. Het ligt echt niet aan mij, heb al zeker zes jaar dezelfde DS3 controller en daarmee nog nooit problemen ondervonden.

Reageren is niet meer mogelijk